Advanced Cardiac Life Support – 2021

Type catalogus Cursus
Vakgebied Reanimatie
Niveau MBO
Vorm Klassikaal
Instap Niveau

De Advanced Cardiovascular Life Support (ACLS) cursus is een uitbreiding en verdieping van de BLS cursus waarbij u zowel theoretisch als praktisch getraind wordt bij alle aspecten van een reanimatie.

Zoek in alle opleidingen en cursussen.

Advanced Cardiovasculaire Life Support (ACLS) is een gevorderde cursus die voortbouwt op het fundament van de Basic Life Support (BLS) vaardigheden.

Het benadrukt het belang van continue hoogwaardige CPR en neemt de zorgverlener naar het volgende niveau, met nadruk op het belang van teamwerk en communicatie, herkenning en interventie tijdens een hartstilstand, onmiddellijk na een hartstilstand, bij acute ritmestoornissen, bij stroke en acute coronaire syndromen.

Aan de orde komen onder andere BLS, luchtweg management, hartritme herkenning, defibrillatie, parenterale toegang, medicatie gebruik en cardioversie.

De cursus bestaat zowel uit een theorie gedeelte als praktische oefeningen en wordt gegeven door AHA opgeleide instructeurs.

De cursus is officieel gecertificeerd door de AHA.

Algemene informatie

Studiebelasting 8 uren
Duur

2 lesdagen

Lestijden

8:00 – 16:00 uur

Start datum

Lesdagen in 2021

  • Mei 6, 7
  • Juni 3
  • September 9, 10
  • September 30 (renewal)
Maximaal aantal personen 12
Plaats / Locatie

Leslokaal 3 (UZO) van het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal.

Inschrijving procedure

Via inschrijfknop onderaan.

Overige informatie
  • Vooraf dient u de ACLS provider manual van de AHA door te nemen. Er moet ook een precourse self assessment gemaakt worden om deel te kunnen nemen aan de cursus.  Bij aanvang van de cursus moet u deze precourse self-assessment inleveren. Dit is verplicht anders is deelname niet mogelijk.
  • Het boek is te koop bij de kassier van het ziekenhuis en met het betalingsbewijs kunt u het boek ophalen. Dit boek kost AWG. 95,00.

 

Artsen, Paramedici en Verpleegkundigen.

De cursus wordt afgesloten met een meerkeuzevragen toets van de AHA in het Engels. Hierbij mag het lesboek gebruikt worden.

Na het behalen van de Advanced Cardiac Life Support toets komt u in aanmerking voor het ACLS pasje (carnet) van de AHA. Dit pasje heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.

inschrijven