Basic Life Support Provider Course – 2018

Type catalogus Cursus
Vakgebied Reanimatie
Niveau MBO
Vorm Klassikaal

In de Basic Life Support (BLS) cursus wordt u zowel theoretisch als praktisch getraind in het geven van reanimatie bij een hart- en ademhalingsstilstand.

Zoek in alle opleidingen en cursussen.

Basic Life Support (BLS) is de basis voor het redden van levens na een hartstilstand. Het is bedoeld voor zorgverleners en getrainde first responders om zorg te bieden aan patiënten in een breed scala van situaties. Je leert zowel single-hulpverlener als team basic life support vaardigheden voor toepassing in- en buiten het ziekenhuis.

Deze cursus traint de deelnemers om meteen verschillende levensbedreigende noodsituaties te herkennen, hoogwaardige hartmassage te geven, passende ventilatie te leveren, en het vroegtijdig gebruik van een AED. Het omvat reddingstechnieken voor zowel volwassene, kind als zuigeling.

De BLS cursus bestaat uit zowel een theorie gedeelte (via een DVD) als een praktisch gedeelte waarbij de diverse technieken worden geoefend. Het geheel staat onder leiding van een of meerdere bevoegde instructeurs en wordt gegeven volgends de laatste richtlijnen van de AHA. De cursus is officieel gecertificeerd door de AHA.

De cursus is verplicht voor de medewerkers vermeld in de doelgroep.

Algemene informatie

Studiebelasting 6 uren.
Duur

1 lesdag

Lestijden
  • 8:30 – 15:00 uur
Start datum
18 januari 2018
22 februari 2018
22 maart 2018
12 april 2018
3 mei 2018
7 juni 2018
23 augustus 2018
13 september 2018
18 oktober 2018
8 november 2018
29 november 2018
Maximaal aantal personen 15
Plaats / Locatie

Leslokaal 3 (UZO) van het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal.

Inschrijving procedure

Via inschrijfknop onderaan.

Overige informatie
  • Vooraf dient u het BLS provider manual van de AHA door te nemen.
  • Het boek is te koop bij de kassier van het ziekenhuis en dient met het betalingsbewijs opgehaald te worden bij het UZO secretariaat . Dit boek kost AWG. 40,00

Artsen, Paramedici, Verpleegkundigen en Ziekenverzorgenden

  • De cursus wordt afgesloten met een meerkeuzevragen toets van de AHA in het Engels. Hierbij mag het lesboek gebruikt worden.
  • Na het behalen van de Basic Life Support toets komt u in aanmerking voor het Basic Life Support carnet van de AHA. Dit carnet heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.
inschrijven


Niet in dienst van het ziekenhuis?

Voor mensen die niet in dienst zijn van het ziekenhuis, kunnen hieronder aanmelden:

inschrijven voor extern