RENEWAL – Pediatric Advance Life Support – 2020

Type catalogus Cursus
Vakgebied Reanimatie
Niveau MBO
Vorm Klassikaal
Instap Niveau

Pediatric Advance Life Support (PALS) cursus is een speciale reanimatie cursus gericht op de pediatrische populatie.

Zoek in alle opleidingen en cursussen.

Drie maanden voordat je Pediatric Advance Life Support (PALS)  van de American Heart Association (AHA) carnet verloopt heb je de mogelijkheid om je voor een renewal cursus in te schrijven. Deze carnetten zijn twee jaar geldig en moet om de twee jaar verlengd worden.

In de Pediatric Advance Life Support (PALS) cursus wordt gebruik gemaakt van een reeks van gesimuleerde pediatrische noodsituaties om de belangrijke concepten van een systematische aanpak van pediatrische beoordeling, basic life support, PALS behandeling algoritmen, effectieve reanimatie en team dynamiek te behandelen. Het doel van de PALS cursus is om de kwaliteit van de zorg voor ernstig zieke of gewonde kinderen te verbeteren, wat resulteert in verbeterde prognose.

De cursus bestaat zowel uit een theorie gedeelte als uit praktische oefeningen en wordt gegeven door American Heart Association (AHA) opgeleide instructeurs.

De cursus is officieel gecertificeerd door de American Heart Association (AHA).

Algemene informatie

Studiebelasting 8 uren
Duur

1 lesdag

Lestijden

8:00 – 16:00 uur

Start datum
  • 11 juni 2020, 8:00AM – 4:00PM
  • 15 oktober 2020, 8:00AM – 4:00PM
Maximaal aantal personen 12
Plaats / Locatie

Leslokaal 3 (UZO) van het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal.

Inschrijving procedure

Inschrijven via knop onderaan.

Overige informatie
  • Drie maanden voordat je PALS AHA carnet verloopt heb je de mogelijkheid om je voor een renewal cursus in te schrijven.
  • Vooraf dient u de PALS provider manual van de AHA door te nemen. Er moet ook een precourse self assessment gemaakt worden om deel te kunnen nemen aan de cursus.  Bij aanvang van de cursus moet u deze precourse self-assessment inleveren. Dit is verplicht anders is deelname niet mogelijk.
  • Het boek is te koop bij de kassier van het ziekenhuis en met het betalingsbewijs kunt u het boek ophalen. Dit boek kost AWG. 100,00.

 

Artsen, Paramedici en Verpleegkundigen die binnen hun werk met kinderen te maken hebben.

  • De cursus wordt afgesloten met een meerkeuzevragen toets van de AHA in het Engels. Hierbij mag het lesboek gebruikt worden (open-book).
  • Na het behalen van de Pediatric Advance Life Support toets komt u in aanmerking voor het PALS pasje (carnet) van de AHA. Dit pasje heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.
inschrijven


Renewal

RENEWAL: Voor mensen die niet in dienst zijn van het ziekenhuis, kunnen hieronder aanmelden:

RENEWAL: inschrijven voor extern