RENEWAL – Advanced Cardiac Life Support

Type catalogus Cursus
Vakgebied Reanimatie
Niveau MBO
Vorm Klassikaal
Instap Niveau

Hercertificeren voor de Advanced Cardiovascular Life Support (ACLS) providers cursus.

Zoek in alle opleidingen en cursussen.

Korte omschrijving over de cursus

Advanced Cardiovascular Life Support (ACLS) is een gevorderde cursus die voortbouwt op het fundament van de Basic Life Support (BLS) vaardigheden. Drie maanden voordat je ACLS  carnet verloopt heb je de mogelijkheid om je voor een renewal cursus in te schrijven.

Het benadrukt het belang van continue hoogwaardige CPR en neemt de zorgverlener naar het volgende niveau, met nadruk op het belang van teamwerk en communicatie, herkenning en interventie tijdens een hartstilstand, onmiddellijk na een hartstilstand, bij acute ritmestoornissen, bij stroke en acute coronaire syndromen.

Aan de orde komen onder andere BLS, luchtweg management, hartritme herkenning, defibrillatie, parenterale toegang, medicatie gebruik en cardioversie.

De cursus bestaat zowel uit een theorie gedeelte als praktische oefeningen en wordt gegeven door American Heart Association (AHA) opgeleide instructeurs.

De cursus is officieel gecertificeerd door de American Heart Association (AHA).

Algemene informatie

Studiebelasting 8 uren.
Duur

1 lesdagen

Lestijden

8:00 – 16:00 uur

Start datum
  • 4 april 2017, 8:00 AM – 4:00 PM
  • 22 juni 2017, 8:00 AM – 4:00 PM
  • 12 oktober 2017, 8:00 AM – 4:00 PM

 

Maximaal aantal personen 12
Plaats / Locatie

Leslokaal 3 (UZO) van het Dr. Horacio E. Oduber Hospitaal.

Overige informatie
  • Drie maanden voordat je ACLS AHA carnet verloopt heb je de mogelijkheid om je voor een renewal cursus in te schrijven.
  • Vooraf dient u de ACLS provider manual van de AHA door te nemen. Er moet ook een precourse self assessment gemaakt worden om deel te kunnen nemen aan de cursus.  Bij aanvang van de cursus moet u deze precourse self-assessment inleveren. Dit is verplicht anders is deelname niet mogelijk.
  • Het boek is te koop bij de kassier van het ziekenhuis en met het betalingsbewijs kunt u het boek ophalen. Dit boek kost AWG. 95,00.

 

Artsen, Paramedici en Verpleegkundigen.

De cursus wordt afgesloten met een meerkeuzevragen toets van de AHA in het Engels. Hierbij mag het lesboek gebruikt worden.

Na het behalen van de Advanced Cardiovascular Life Support toets komt u in aanmerking voor het ACLS pasje (carnet) van de AHA. Dit pasje heeft een geldigheidsduur van 2 jaar.

inschrijven


Renewal

RENEWAL: Voor mensen die niet in dienst zijn van het ziekenhuis, kunnen hieronder aanmelden:

RENEWAL: inschrijven voor extern